Seitsemättä Helsinki Cine Aasia festivaalia vietetään 14.–17.3.2019!

 

Suomen ainoa aasialaisen nykyelokuvan festivaali Helsinki Cine Aasia järjestetään jälleen 14.–17.3.2019. Festivaali tarjoaa Itä- ja Kaakkois-Aasian tämän hetken puhutuimmat ja katsotuimmat, räiskyvimmät ja hienovaraisimmat elokuvat tuoreeltaan, ja avaa ikkunan ajankohtaiseen aasialaiseen elokuvakulttuuriin.

Helsinki Cine Aasian ohjelmistoon on huolellisesti valittu monipuolinen ja laadukas kattaus elokuvia Aasian keskeisimmiltä elokuvafestivaaleilta sekä suorien Aasia-kontaktien kautta.

Vuoden 2019 ohjelmistosuunnittelua varten festivaalityöryhmä vieraili muun muassa Etelä-Koreassa Busan International Film Festivalilla, Japanissa Tokyo International Film Festivalilla ja Tokyo FilmExissä sekä Berliinin elokuvajuhlilla eli Berlinalessa 2018.

Aasialaisen elokuvan tunnelmaan voi virittäytyä jo ennen festivaalia seuraamalla viikottain julkistettavia ohjelmistopaljastuksia festivaalin Facebook-sivulla. Koko festivaaliohjelmisto julkaistaan tiistaina 26.2.2019, ja festivaalin lipunmyynti alkaa torstaina 28.2.2019.

Ensimmäinen paljastus Helsinki Cine Aasian 2019 ohjelmistosta on japanilaisen Shinichiro Uedan ainutlaatuinen zombikomedia One Cut of the Dead (Kamera o tomeru na!, 2017). Zombielokuvan filmaamisesta kertova nokkela metaelokuva on ollut yleisömenestys Japanissa ja voittanut myös kriitikot puolelleen. Elokuva alkaa pienen budjetin zombielokuvan kuvauksista. Ennen pitkää kuvauspaikalle ilmestyy oikeita zombieita, ja meno muuttuu entistäkin villimmäksi.