Festivaalitiimin tärpit vuoden 2019 ohjelmistosta

 

Helsinki Cine Aasian 2019 ohjelmisto on täynnä kiinnostavia ensi-iltoja sekä ajatuksia ja tunteita herättävää laatudraamaa, joista voi olla vaikea valita. Festivaalitiimi vinkkaa elokuvia, joita me emme halua jättää väliin – etkä sinäkään!

Eija Niskanen, taiteellinen johtaja

”Kun näin nelituntisen An Elephant Sitting Still -elokuvan Tokyo FilmExissä, siellä oli jo pari japanilaista katsomassa sitä toista kertaa. Hu Bon synkän, mutta vaikuttavan näkemyksen nyky-Kiinasta lopussa ymmärsin miksi.”

Näytösajat: La 16.3. 14:00 Korjaamo Elokuvasali

Jenni Peisa, toiminnanjohtaja

”Edellisellään Kaili Bluesilla jo säväyttänyt Bi Gan on kehittänyt elokuvakerrontaansa vielä edelleen ja hypännyt tällä kertaa myös 3D:n vietäväksi. Long Day’s Joyrney Into Nightissa ollaan tyylikkään elokuvanteon äärellä. Kiina on ohjelmistossa mukana kiinnostavista kulmista muutoinkin, myös Hongkongin ja Taiwanin asemaan liittyen, josta myös keskustelutilaisuus.”

Näytösajat: Su 17.3. 13:15 Kino Regina

Malla Salminen, tuottaja

”Harmikseni missasin One Cut of The Deadin Tokion kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, koska sali oli ehditty myydä loppuun. Onneksi kuitenkin paluulennolla kotiin bongasin leffan Japan Airlinesin viihdevalikoimasta! Nauroin ääneen kyyneleet silmissä ja toivoin vain, etten kamalasti häirinnyt nukkuvia kanssamatkustajia. Tykki zombipläjäys tuoreella otteella!”

Näytösajat: Pe 15.3. 21:15 Korjaamo Kulmasali ja Su 17.3. 14:15 Korjaamo Kulmasali

Emilia Hannula, tiedottaja

”Aion ehdottomasti käydä katsomassa Night Is Short, Walk on Girl -elokuvan, joka onkin tämän vuoden ohjelmiston ainoa animaatio. Elokuvassa kiehtoo sen runsas värimaailma, Kioton yöhön sijoittuva romanttinen seikkailu ja kirsikkana kakun päällä päähenkilön ihastuksen kohde, mystinen tyttö, joka juo niin tavalliset tallaajat kuin henkimaailman olennot pöydän alle!”

Näytösajat: Pe 15.3. 17:15 Korjaamo Elokuvasali, La 16.3. 21:00 Korjaamo Kulmasali ja Su 17.3. 11:30 Kino Regina

Sonia Junttila, graafinen suunnittelu

”Odotan innolla Song Lang -leffaa. Kävin vastikään Vietnamissa ja ihastuin maahan täysin sen viehättävän miljöön ja kauniin kulttuurin takia. Kumpaakin niistä näyttää olevan tarjolla Song Langissa. Historiaan sijoittuvat leffat aina kiinnostaa, mutta cai luong -kansanooppera on uusi tuttavuus.”

Näytösajat: La 16.3. 13:45 Korjaamo Kulmasali. Elokuvan jälkeen Näkökulma-keskustelu teatterista ja tanssista aasialaisessa elokuvassa aihepiirin johtavan tutkijan ja kriitikko Jukka O. Miettisen kanssa.