Alpha – The Right to Kill

Alpha – The Right to Kill

Brillante Ma Mendoza, Filippiinit

2018, 94 min, K18

Espino on huumeratsioita tekevän SWAT-tiimin tehokas ja turhat säännösmutkat ohittava poliisi. Huumejengin juoksupoikana toimiva poliisin vasikka Elijah elää slummissa täysin vastakkaista elämää kuin Espino, mutta molemmilla on vaimo ja lapsi elätettävänään. Elijah on päässyt paikallisen huumepomon Abelin lähelle, ja seuraa ratsia, jonka aikana näennäinen kunniapoliisi Espino rikkoo pariakin sääntöä ja järjestää Elijahin kanssa oman sivubisneksen.

Mendoza orkestroi näyttävän, Sicario-henkisen poliisioperaation heti elokuvansa alkumetreille, eikä kohtalonkierre siitä hidastu. Huumeiden kuljetus ja kätkeminen on kekseliästä puuhaa, jossa kelpaavat avuksi niin papaijat kuin kirjekyyhkysetkin. Espino ryntäilee ympäriinsä yrittäen pitää tilanteen hallussaan. Turhia moralisoimaton elokuva sijoittuu Duterten huumepolitiikan parametreihin. Ohjaajan sympatiat ovat Elijahin puolella.

Eija Niskanen

Pe 15.3. 20:45 Korjaamo Elokuvasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Brillante Ma Mendoza. Käsikirjoitus: Troy Espiritu. Tuotanto: A Center Stage Prods./Carlo Valenzona. Kuvaus: Joshua A. Reyles. Leikkaus: Diego Marx Dobles. Musiikki: Diwa de Leon. Pääosissa: Allen Dizon, Elijah Filamor, Baron Geisler. Kieli: filipino, englanti. DCP. Levitys: Memento Films.