Complicity

Complicity

Kei Chikaura, Japani/Kiina

コンプリシチィ, 2018, 116 min, K12
JapanFoundation

Nuori kiinalaismies nimeltä Chen saapuu Japaniin tekniseksi harjoittelijaksi, mutta pakenee työpaikasta ja on siten laittomasti maassa. Hän saa päivähommia ja väärennetyn henkilökortin toiselle nimelle. Pienen onnenkantamoisen kautta Chen päätyy Yamagataan sobaravintolaan töihin. Ravintolan omistaja mieltyy ahkeran oloiseen hiljaiseen nuorukaiseen ja alkaa perehdyttää tätä soban teon saloihin. Myös naapuruston nuori nainen alkaa osoittaa kiinnostusta. Chenin salattu menneisyys kuitenkin paljastuu ja hän jää kiinni.

Aiemmin lyhytelokuvia tehnyt Chikaura luo identiteetistä, marginaalisuudesta sekä nimen menetyksestä ja sen takaisinsaamisesta elokuvansa teeman. Ohjaaja pitää ensimmäisessä pitkässä elokuvassaan yhteistuotannon hienosti kasassa. Chenin roolin tekevä Lu Yulai debytoi Gu Changwein Peacockissa (2003). Elokuva voitti yleisöäänestyspalkinnon Tokyo FilmExissä.

Eija Niskanen

Pe 15.3. 17:00 Korjaamo Kulmasali
Su 17.3. 18:45 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Kei Chikaura. Tuotanto: Chikaura Kei, Hu Wei. Kuvaus: Yutaka Yamazaki. Pääosissa: Yulai Lu, Tatsuya Fuji, Sayo Akasaka, Kio Matsumoto. Kieli: japani, mandariini. DCP. Levitys: MPM Premium.