Dare to Stop Us

Dare to Stop Us

Kazuya Shiraishi, Japani

止められるか、俺たちを, 2018, 119 min, K16
JapanFoundation

On vuosi 1969 ja Japanin radikaali opiskelijaliike on täydessä vauhdissa. Sen laitamilla pyörii Koji Wakamatsun elokuvatuotantotoimisto kuvaten sekä poliittisia dokumentteja että etenkin eroottisia pinku-elokuvia, joista moni on nykyisin lajityypin arvostettu klassikko. Porukassa pyörähtävät ajan radikaalit elokuvantekijät, kuten Masao Adachi ja Nagisa Oshima. Elokuvaohjaajaksi haluava nuori neitonen Megumi Yoshizumi pestautuu monen muun alalle pyrkivän tavoin assistentiksi omapäiselle mutta pohjimmiltaan hyväsydämiselle Wakamatsulle, ja oppii pian sekä elokuvanteon konstit että boheemin elämäntyylin.

Wakamatsun puljussa itse työskennellyt ohjaaja Kazuya Shiraishi tuo eteemme tosihenkilöihin ja -tapahtumiin perustuvan elokuvahistorian palasen Shinjukun tupakansavuisine kuppiloineen ja omaperäisine persoonallisuuksineen.

Eija Niskanen

La 16.3. 18:15 Korjaamo Elokuvasali + näkökulma
Su 17.3. 12:00 Korjaamo Kulmasali

Kuvaus

Ohjaus: Kazuya Shiraishi. Käsikirjoitus: Junichi Inoue. Tuotanto: Takahito Obinata, Asako Otomo. Kuvaus: Tsuji Tomohiko. Leikkaus: Hitomi Kato. Musiikki: Keiichi Sokabe. Pääosissa: Mugi Kadowaki, Arata Iura, Hiroshi Yamamoto, Soran Tamoto. Kieli: japani. DCP. Levitys: Wakamatsu Production.