Long Day’s Journey Into Night

Long Day’s Journey Into Night

Bi Gan, Kiina/Ranska

地球最后的夜晚, 2018, 140 min, K12

Kotikaupunkiinsa palaava Luo Hongwuja löytää isänsä kuolleena. Hän löytää myös mystisen valokuvan naisesta, jonka pian kohtaa – menneisyydessä, unessa vai nykyhetkessä, se on katsojan päätettävissä. Luo Hongwu etsii kadonnutta asetta ja kohtaa tai ei kohtaa kuvan naisen yhä uudelleen. Kaili Bluesilla Helsinki Cine Aasian yleisön hurmannut Bi Gan on tehnyt uuden elokuvan, joka on enemmän matkaa, mielentilaa ja sisäistä maisemaa kuin selkeää tarinaa – ja jossa on samanlainen bravuurimainen pitkä otos kuin Kaili Bluesin 40-minuuttinen.

Long Day’s Journey Into Night
alkaa 2D:nä, kunnes 75 minuutin kohdalla päähenkilö menee elokuvateatteriin ja laittaa 3D-lasit päähänsä, jolloin elokuva muuttuu 3D:ksi. Seuraa 59-minuuttinen yksi otos, jonka mieleenjäävimpiä kohtia ovat vuoristorata-ajelu ja hämärissä kellareissa tapahtuva pingpong-ottelu. Vertigoakin mukaillaan niin tarinan kuin kuvauksen tasolla.

Eija Niskanen

Su 17.3. 13:15 Kino Regina

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Bi Gan. Tuotanto: Zhejiang Huace Film & TV Co., Dangmai Films, Huace Pictures. Kuvaus: Yao Hung-i, Dong Jinsong, David Chizallet. Leikkaus: Yanan Qin. Musiikki: Giong Lim, Chih-Yuan Hsu. Pääosissa: Jue Huang, Wei Tang, Sylvia Chang. Kieli: mandariini. DCP 2D ja 3D. Levitys: Wild Bunch.