Memories of My Body

Memories of My Body

Garin Nugroho, Indonesia

Kucumbu tubuh indahku, 2018, 105 min, K12

Orvoksi jäänyt poika Juno on saanut nimensä Maharabhatan sankariprinssi Arjunan mukaan. Juno ei kuitenkaan ole mukautunut perinteiseen miesmalliin. Lengger-tanssijana hän esittää naisrooleja, joissa miestanssijan ruumis saa feminiinisen merkityksen ja esitysmuodon. Pojasta aikuiseksi kasvaessaan Juno kokee kovia niin tyrannimaisen tanssiseurueen gurun kuin paikallispoliitikon huomion kohteena. Hänen nyrkkeilijärakastettunsa puolestaan joutuu macho-imagon uhriksi.

Indonesian tunnetuin nykyohjaaja Garin Nugroho jakaa Junon kertomuksen neljään osaan, joiden kautta hän kuvaa indonesialaisen kulttuurin ja tanssiperinteen sukupuoliroolien dilemmaa kuin prisman eri kulmista nähtynä. Samalla Nugroho yhdistää aiempien elokuviensa tapaan perinteisen jaavalaisen kulttuurin Indonesian yhteiskunnan ja politiikan historiaan.

Eija Niskanen

La 16.3. 18:30 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Garin Nugroho. Tuotanto: Ifa Isfansyah, Matthew Jordan. Kuvaus: Teoh Gay Hian. Lavastus: Ong Hari Wahyu. Leikkaus: Gregorius Arya. Musiikki: Gascaro Ramondo. Pääosissa: Muhammad Khan, Raditya Evandra, Rianto, SujiwoTejo, Randy Pangalila. Kieli: bahasa Indonesia. DCP. Levitys: Asian Shadows.