Mori, The Artist’s Habitat

Mori, The Artist’s Habitat

Shuichi Okita, Japani

モリのいる場所, 2018, 99 min, S
JapanFoundation

Mori, The Artist’s Habitat on tarina yhdestä vuorokaudesta taidemaalari Morikazu Kumagain elämässä. Tarina sijoittuu Morikazun kotiin, mistä hän ei ole poistunut vuosikymmeniin. Morille elämän tarkoitus on olla läsnä hetkessä luonnon kulkua tarkkaillen. Tämähän ei missään nimessä tarkoita, etteikö Morin residenssissä kulkisi jos jonkin sorttista tallaajaa. Itse asiassa yksikin päivä maankuulun taidemaalarin huushollissa tuntuu tarjoavan enemmän kuin kuukausi ulkomaailmassa.

Shuichi Okitan uusin elokuva on uskollinen ohjaajan tyylille. Yhtä aikaa vähäeleinen mutta hauska, kepeä mutta syvällinen Mori tarjoaa katsauksen jälleen yhden erikoislaatuisen yksilön elämään. Elokuvan sydäminä sykkivät Kumagain avioparia esittävät konkarit Tsutomu Yamazaki ja Kirin Kiki, joiden hienovarainen dialogi hurmaa ja saa ajattelemaan.

Leena Eerolainen

To 14.3. 10:00 Kino Regina (vauvakino)
To 14.3. 18:00 Korjaamo Elokuvasali (avajaiselokuva)
La 16.3. 15:45 Korjaamo Kulmasali

Ohjaaja Shuichi Okita (s. 1977) saapuu Helsinki Cine Aasian vieraaksi ja osallistuu festivaalin aikana elokuvansa näytöksiin. Lue lisää >>

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Ohjaus ja käsikirjoitus: Shuichi Okita. Tuotanto: Kenichi Yoshida, Yasushi Udagawa. Kuvaus: Yuta Tsukinaga. Pääosissa: Tsutomu Yamazaki, Kirin Kiki, Ryo Kase, Kaito Yoshimura. Kieli: japani. DCP. Levitys: Nikkatsu.