One Cut of the Dead

One Cut of the Dead

Shinichiro Ueda, Japani

カメラを止めるな!, 2017, 97 min, K12
JapanFoundation

Neitonen pakenee kirkuen zombeja hylätyssä tehtaassa. Pian ilmenee, että kyseessä onkin tarina zombie-elokuvan teosta, jossa kuvauspaikalle hyökkäävät oikeat zombiet. Seuraa verta ja kaaosta, kaikki yhdessä 37 minuutin otoksessa. Kun lopputekstit rullaavat, palaamme ajassa kuukauden taaksepäin: jokapaikanhöylä, ohjaaja Higurashi, saa tehtäväkseen kuvata elokuvan zombie-elokuvan teosta. Higurashin on pidettävä tuotanto kasassa ja kamera kuvaamassa, vaikka vaimo ja tytär änkeävät kuvauspaikalle ja pääkuvaajakin on perso sakelle.

Shinichiro Ueda loi kengännauhabudjetilla riemastuttavan metaelokuvan elokuvan teosta ja rikkoi lipunmyyntiennätykset: One Cut of the Dead tuotti 600-kertaisesti budjettinsa takaisin ja nousi Japanin vuoden hittielokuvaksi. Ulkomaillakin on ollut vientiä.

Eija Niskanen

Pe 15.3. 21:15 Korjaamo Kulmasali
Su 17.3. 14:15 Korjaamo Kulmasali

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Shinichiro Ueda. Tuotanto: Ichihashi Koji/Enbu Seminar. Kuvaus: Takeshi Sone. Musiikki: Kairu Nagai. Pääosissa: Takayuki Hamatsu, Mao, Harumi Shuhama, Yuzuki Akiyama, Kazuaki Nagaya, Manabu Hosoi. Kieli: japani. DCP. Levitys: Njutafilms.