Song Lang

Song Lang

Leon Le, Vietnam

2018, 90 min, K16

1980-luvun Saigonissa asioitaan toimittaa gangsteri Dung, kovaotteinen velkojen perijä, jolla ei vaikuta olevan mitään menetettävää. Erään työkeikan kohteena on veloissa kylpevä teatteritalo, jonka takahuoneisiin tunkeutuva Dung kohtaa herkän näyttelijän Linh Phung’n. Miesten välille syntyy yhteys, joka osoittautuu paljon pintaa syvemmäksi. Linh Phung’n vaikutuksesta Dungin menneisyys alkaa kuoriutua esiin paljastaen, että tälläkin on juuret teatterimaailmassa. Dung kohtaa traumansa ja tulee suurten päätösten eteen. Voisiko hän vielä muuttaa elämänsä suuntaa?

Vietnamilais-amerikkalaisen Leon Le’n ohjausdebyytti on kunnian- ja rakkaudenosoitus perinteiselle vietnamilaiselle kansanoopperalle (cai luong), jonka kultakauden kauneuden ja lumovoiman elokuva välittää upeasti. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä nostalgisesta, visuaalisesta nautinnosta, vaan elokuva pohtii myös kansanperinteen ja perinteisten taidemuotojen haavoittuvuutta.

Malla Salminen

La 16.3. 13:45 Korjaamo Kulmasali + näkökulma

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ohjaus: Leon Le. Käsikirjoitus: Leon Le, Minh Ngoc Nguyen. Tuotanto: Studio68. Pääosissa: Lien Binh Phat, Isaac. Kieli: vietnam. DCP. Levitys: Leon Le.